ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
19 Απριλίου 2025, 08:45
A+ A-
Δείτε την Τζούλια Ρόμπερτς στο οικογενειακό δράμα «Θαύμα» (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Τσμπόσκι.

 

06.15   ΑΝΤ-1 « Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»

ΕΙΔΟΣ: Θρησκευτικό δράμα-1977.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φράνκο Τζεφιρέλι.

ΠΑΙΖΟΥΝ Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης "Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ" είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως o Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική  Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα - τέλεια επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ.

 

           

08.30   ΑΝΤ-1 «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ»

ΕΙΔΟΣ: Ταινία κινουμένων σχεδίων-2016.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρις Ρενό και Γιάροου Τσένεϊ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μαξ, ένα τεριέ, ζει στην ησυχία του σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Όντας ο αγαπημένος της αφεντικίνας του, βλέπει τη ζωή του να αναποδογυρίζει όταν στο σπίτι μπαίνει ένα ατσούμπαλο μπάσταρδο, ο Ντουκ. Πρέπει όμως να αφήσουν στο πλάι τις αψιμαχίες τους, όταν ανακαλύπτουν ότι ένας αξιαγάπητο λευκός κούνελος, ο Χιονόμπαλας, διοργανώνει έναν στρατό από αδέσποτα με σκοπό να πάρει εκδίκηση από όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους.

 

09.10  ALPHA «Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»       

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματικό κοινωνικό δράμα-1969.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Απόστολος Τεγόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νίκος Ξανθόπουλος, Κατερίνα Βασιλάκου, Ανέστης Βλάχος, Στέφανος Στρατηγός, Μάνος Κατράκης, Ελένη Ζαφειρίου, Παντελής Ζερβός, Γιώργος Βελέντζας, Θεόδωρος Μορίδης.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ένας καπετάνιος ύστερα από χρόνια ταλαιπωρίας και σκληρής δουλειάς αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του με σκοπό να αποκαταστήσει τη μνήμη του πεθαμένου πατέρα του, η οποία είχε κηλιδωθεί εξαιτίας μιας σκευωρίας που στήθηκε εις βάρος του. Επιστρέφοντας στον τόπο που τόσο λαχταρά, ο Ανδρέας θα έρθει αντιμέτωπος με ισχυρούς ανθρώπους που συντηρούν το μίσος για την οικογένειά του και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την ευτυχία στο πλευρό της γυναίκας που αγαπά.

 

09.50 OPEN «ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΓΑΠΗΣ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2013.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αν Γουίλερ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρίστι Σoυάνσον, Ντάνι Γκλόβερ, Νίκολα Καβέντις, Μάικλ Σανκς

ΥΠΟΘΕΣΗ: Δύο αδερφές με διαφορετικούς χαρακτήρες, θα προσπαθήσουν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να συνεργαστούν, όταν έρχονται αντιμέτωπες με ένα οικογενειακό πρόβλημα που αλλάζει τις ισορροπίες. Θα καταφέρουν οι δυο τους μέσα στη νέα συνθήκη που διαμορφώνεται να ξαναβρούν τον χαμένο τους εαυτό;

 

10.30   ΑΝΤ-1 «ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-1995.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ :Jocelyn Moorhouse.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γουινόνα Ράιντερ, Αν Μπάνκροφτ, Έλεν Μπέρστιν, Άλφρι Γούνταρντ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κλερ Ντέινς.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Φιν είναι μια νεαρή απόφοιτος του Μπέρκλεϊ, που ετοιμάζει το μάστερ της, αλλά και τον γάμο της με τον Σαμ, τον αρραβωνιαστικό της. Όμως, οι σκέψεις της για το τέλος της ελεύθερης ζωής της, καθώς και η διάθεση της για καλοκαιρινό διάλειμμα την οδηγούν πίσω στο σπίτι, στη γιαγιά και τη θεία της. Εκεί, πάνω από το πάπλωμα που της ετοιμάζουν για γαμήλιο δώρο, μια παρέα γυναικών που τη γνωρίζουν από μικρή, θα τη συμβουλέψουν να ξαναδεί την απόφαση της με πιο ανοιχτά μάτια.

 

10.40 MEGA «ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1959.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντίνος Δημόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ορέστης Μακρής, Σοφία Βέμπο, Σμαρούλα Γιούλη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Απόστολος Αβδής, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Ντίνα Τριάντη, Νίκος Καζής, Βούλα Χαριλάου, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαίρη Χρονοπούλου, Νίκος Φέρμας.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μέσα από την αφήγηση-ματιά ενός ενοίκου (Ντίνος Ηλιόπουλος) της πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρα 288, βλέπουμε τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που κατοικούν στη μεγαλούπολη, τα προβλήματά τους, τις κωμικές καταστάσεις, τα ευτράπελα και τους έρωτές τους.

Μια σειρά από μικρές ιστορίες, με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, πλαισιώνουν την κεντρική ιστορία της ανιψιάς (Βούλα Χαριλάου) του θυρωρού (Ορέστης Μακρής), που είναι ερωτευμένη με τον κακομαθημένο γιο (Νίκος Καζής) του ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος).

 

10.45 STAR «ΖΟΥΜΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

ΕΙΔΟΣ: Παιδική-2011.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλι Άσμπερι. 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε δύο διπλανούς κήπους, μια αδυσώπητη βεντέτα, που κρατά χρόνια, χωρίζει τους διακοσμητικούς μπλε νάνους της κας Μοντέγι, από τους κόκκινους του κ. Καπουλέτι. Μέχρι τη στιγμή, που ο Ζουμπαίος γνωρίζει την Ιουλιέτα! Η δυναμική κόρη του αρχηγού των κόκκινων και ο τολμηρός πρωταθλητής των μπλε ερωτεύονται με πάθος και διεκδικούν την ευτυχία τους απέναντι σε … ροζ πλαστικά φλαμίνγκο, αγώνες ταχύτητας με μηχανές γκαζόν και πολλές ακόμα δυσκολίες. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία;

 

11.45 ΣΚΑΪ «Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ»

ΕΙΔΟΣ: Οικογενειακή-2009.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάρι Τούνικλιφ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κόλιν Φορντ, Κλόι Γκρέις Μόρετς, Κρίστοφερ Λόιντ.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ο μικρός Τζακ κινδυνεύει να μείνει μετεξεταστέος στο παραμυθο-σχολείο του. Για να μη χάσει τη χρονιά του όπως ο πατέρας του, ο Τζακ θα χρειαστεί ένα θαύμα. Αποφασίζει να πουλήσει τον υπολογιστή του για μια χούφτα μαγικά φασόλια και ένα μυστηριώδες βιβλίο που καταγράφει ό,τι κάνει τη στιγμή που το κάνει. Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε! Ο Τζακ θα σκαρφαλώσει στη μαγική φασολιά για να πάρει την Άρπα του Πεπρωμένου από τον Κακό Γίγαντα που ζει ψηλά στον ουρανό. Μαζί του, θα είναι η ατρόμητη Τζίλιαν, η οποία όμως μπορεί να έχει το δικό της μυστικό σχέδιο.

 

12.30   STAR «ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΜΙΑ ΖΩΗ» 

ΕΙΔΟΣ: Κοινωνικό δράμα-2001.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ίρβιν Γουίνκλερ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέβιν Κλάιν, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Χέιντεν Κρίστενσεν, Μέρι Στινμπέργκεν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζορτζ Μονρόε μόλις έχασε τη δουλειά του, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτει πως έχει καρκίνο και λίγο χρόνο ζωής. Αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, όσο καιρό διαθέτει ακόμα, ο Τζορτζ έρχεται σ’ επαφή με τον γιο του Σαμ, που τον αποφεύγει πολλά χρόνια τώρα και κάνει μια ύστατη προσπάθεια για να τα ξαναβρούν…

 

13.00 ΕΡΤ-1 «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-1956.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Κακογιάννης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Γιώργος Φούντας, Ελένη Ζαφειρίου, Στέφανος Στρατηγός, Νότης Περγιάλης, Ανέστης Βλάχος, Θανάσης Βέγγος, Νίκος Φέρμας.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Θα νοικιάσουν δωμάτια στο σπίτι της χήρας Φρόσως, που ζει μαζί με την κόρη της Μαρίνα και το γιο της Μήτσο.
Ο Παύλος σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι η οικογένεια είναι μια ειδική περίπτωση στο νησί, ανακαλύπτει όμως και την θλιμμένη ομορφιά της Μαρίνας.
Έτσι, όταν έρθει ο καιρός της αναχώρησης, αποφασίζει να παραμείνει στο νησί μερικές ακόμη μέρες.
Με την Μαρίνα είναι ερωτευμένοι και άλλοι άνδρες του νησιού και ανάμεσά τους, ο Χρήστος.

 

13.40 MEGA «ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1962.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σωκράτης Καψάσκης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Πόπη Λάζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος. Σενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης, Νίκος Τσιφόρος.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ένας μεσόκοπος κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει την κακάσχημη γεροντοκόρη αδελφή του, Ευτυχία, με τον υπάλληλό του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Όμως, το χέρι της Ευτυχίας διεκδικεί και ένας παράξενος τύπος, ο Κούλης, που δεν έχει δει ποτέ του τη γεροντοκόρη, αλλά έχει πληροφορηθεί πως είναι κάτοχος 120.000 λιρών, θέλοντας μ' αυτόν το γάμο να κάνει την τύχη του.


 

14.45 ΣΚΑΪ «THE IMPOSSIBLE»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική περιπέτεια-2012.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Γουότς, Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Τζόσλιν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μαρία και ο Χένρι μαζί με τα τρία τους παιδιά περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο παραδεισένιο νησί της Ταϊλάνδης. Οι πρώτες μέρες τους σ’ αυτό το πανέμορφο περιβάλλον είναι ονειρικές, γρήγορα όμως τα πάντα θα ανατραπούν. Ένα πελώριο κύμα εμφανίζεται ξαφνικά και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του: είναι το φονικό τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου του 2004. Η οικογένεια χωρίζεται στα δύο. Η Μαρία, βαριά τραυματισμένη, μένει με τον μεγαλύτερο γιο τους, ενώ ο Χένρι με τους δύο μικρότερους γιους. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να ξαναβρεθούν όλοι μαζί σαν οικογένεια;

 

14.30 ALPHA «Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία 1988.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χαρτοματζίδης.

ΠΑΙΖΟΥΝ:Πάνος Μιχαλόπουλος, Τέτη Σχοινάκη, Βάνα Μπράμπα.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ζήλια, σε λογικά πάντα πλαίσια, αποτελεί ένδειξη αγάπης και εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έτερον ήμισυ. Όταν όμως ξεπερνά τα όρια της λογικής, γίνεται βάσανο και για τους δυο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ζηλιάρας συζύγου που, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, θα αναστατώσει τους πάντες με τα καμώματα της.

 

15.00 ΕΡΤ-2 «ΠΙΤΕΡ ΡΑΜΠΙΤ: Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟ ΣΚΑΣΕ»

ΕΙΔΟΣ: Οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων-2021.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Will Gluck.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο αξιαγάπητος κατεργάρης επιστρέφει! Όλα κυλούν όμορφα και ειρηνικά στη φάρμα του Μακ Γκρέγκορ, ειδικά μετά τον γάμο του με τη Μπι. Ο Πίτερ όμως και οι σκανταλιές πάνε πακέτο, έτσι όταν βρίσκει μια παρέα που εκτιμά τον παρορμητικό και παράτολμο χαρακτήρα του, αποφασίζει να μείνει με τους νέους του φίλους, μακριά από τον κήπο.
Η νέα του ομάδα όμως θα βάλει την οικογένειά του σε κίνδυνο και τότε πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.
 

15.00  ΑΝΤ-1 «Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κομεντί-1964.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέκος Σακελλάριος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Κλειώ Σκουλούδη, Τζόλυ Γαρμπή, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος.

ΥΠΟΘΕΣΗ : Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άντρα της, Νίκο, ως τη μέρα που η στενή της φίλη, Λιλή, της ζητάει να δανειστεί για λίγο το αυτοκίνητό της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, έχει ένα παράνομο ραντεβού με το καινούργιο της φλερτ, τον Πάκη. Πηγαίνοντας να τον συναντήσει, παθαίνει ένα ατύχημα. Όταν επιστρέφει το αυτοκίνητο, η Μαίρη διαπιστώνει ότι είναι σε κακά χάλια. Όμως, για να υπερασπιστεί την υπόληψη της φίλης της και για να καλύψει τις συζυγικές της αταξίες, η Μαίρη αναγκάζεται να πει ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες...

 

15.15   STAR «ΚΡΥΦΗ ΟΜΟΡΦΙΑ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική 2016.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Φράνκελ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γουίλ Σμιθ, Έντουάρντ Νόρτον, Κέιτ Γουίνσλετ, Μάικλ Πένια, Έλεν Μίρεν, Ναόμι Χάρις, Κίρα Νάιτλι.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας επιτυχημένος διαφημιστής, που ζει στη Νέα Υόρκη, βιώνει αναπάντεχα  μια βαθιά, προσωπική τραγωδία, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να αποσυρθεί από την καθημερινή του ζωή. Οι φίλοι και οι συνάδελφοί του προσπαθούν να τον πλησιάσουν, αλλά εκείνος αναζητάει τις απαντήσεις του στο σύμπαν, γράφοντας γράμματα στην Αγάπη, στον Χρόνο και στον Θάνατο. Όταν οι σκέψεις του θα φέρουν απροσδόκητες, για τον ίδιο, απαντήσεις, ο ήρωάς μας αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ακόμη και η πιο βαθιά απώλεια, μπορεί να αποκαλύψει στιγμές με νόημα και ομορφιά...

 


15.45 OPEN «Ο ΣΟΦΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΤΕΪΖΙ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική κομεντί-1989.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπρους Μπέρεσφορντ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέσικα Τάντι, Νταν Ακρόιντ, Πάτι ΛουΠον, Έσθερ Ρολ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Στην Ατλάντα του 1948, όταν η Ντέιζι, μια ηλικιωμένη χήρα, καταστρέφει άθελά της τον κήπο μιας γειτόνισσας με το αυτοκίνητό της, ο γιος της αποφασίζει να της προσλάβει έναν οδηγό παρά τις έντονες αντιρρήσεις της. Όταν τελικά προσλαμβάνει γι’ αυτήν τον Χόουκ, έναν αφροαμερικανό σοφέρ, η άρνηση της Ντέιζι να συνεργαστεί μαζί του κάνει την κατάσταση δύσκολη για όλους. Ο Χόουκ όμως δεν πτοείται και αποφασίζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της με κάθε τρόπο…

 

 

17.00 ΕΡΤ-2 «Ο ΒΑΡΑΒΒΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Βιογραφικό ιστορικό δράμα-1961.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρίτσαρντ Φλέτσερ.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μανγκάνο, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκασμάν, Χάρυ Άντριους.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε περιόδους μεγάλης αναταραχής κατά τη διάρκεια του Πάσχα στην Ιερουσαλήμ των αρχών του πρώτου αιώνα, ο πέμπτος κυβερνήτης της ρωμαϊκής επαρχίας της Ιουδαίας, Πόντιος Πιλάτος, βρίσκεται μπροστά σε ένα πιεστικό δίλημμα. Στο πλαίσιο μιας παράδοσης, ο αναποφάσιστος κυβερνήτης προσφέρει στο ταραγμένο πλήθος την επιλογή να απελευθερωθεί από τη ρωμαϊκή κράτηση είτε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είτε ο δολοφόνος Βαραββάς- αλλά, αντ' αυτού, ο λαός απαιτεί την απελευθέρωση του ληστή. Τώρα, καθώς ο Ιησούς παίρνει τη θέση του Βαραββά στο σταυρό, μια απάνθρωπη πράξη τιμωρίας ανοίγει το δρόμο για ένα επίπονο πνευματικό ταξίδι πίστης, που οδηγεί τον Βαραββά στα σκοτεινά ορυχεία θείου της Σικελίας και στο αιματοβαμμένο έδαφος του Κολοσσαίου του αυτοκράτορα Νέρωνα. Θα ελευθερώσει η θυσία του Ιησού τον σκλάβο Βαραββά;
           

 

17.30   STAR «Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ»

ΕΙΔΟΣ: Οικογενειακή 2020.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άσλεϊ  Άβις.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέιτ Γουίνσλετ (φωνή Μαύρης Καλλονής), Μακένζι Φόι, Ίαν Γκλεν, Κάλαμ Λιντς, Κλερ Φορλάνι, Φερν Ντίκον .

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μαύρη Καλλονή, ένα άλογο γεννημένο ελεύθερο στην Αμερικάνικη Δύση,    μεταφέρεται στους στάβλους Birtwick. Εκεί, γνωρίζει την ατίθαση έφηβη Τζο Γκριν. Οι δυο τους σφυρηλατούν έναν δυνατό δεσμό, μέσα από διάφορες  προκλήσεις και περιπέτειες της ζωής...

 

17.40 ΣΚΑΪ « 5.000 ΨΕΜΑΤΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1966.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κωνσταντίνου.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Αλέκος Τζανετάκος, Χρήστος Τσαγανέας, Μάρθα Καραγιάννη, Ελένη Προκοπίου, Σπύρος Καλογήρου, Γιάννης Βογιατζής.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας καθηγητής ζητάει από δύο φτωχούς φοιτητές της Νομικής, να κλέψουν, με το αζημίωτο, ένα σπάνιο αγαλματίδιο από το σπίτι ενός συλλέκτη. Μετά την επιτυχή έκβαση της κλοπής, ο καθηγητής πεθαίνει από την χαρά του και οι δύο φοιτητές αποφασίζουν να επιστρέψουν το αγαλματίδιο στον δικαιούχο. Εκεί, γνωρίζουν τις κόρες του και αφού τις φλομώνουν στο ψέμα, τις ερωτεύονται. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν αποκαλύπτεται ένα μυστικό που σχετίζεται με την κλοπή.

 

20.00 ΑΝΤ-1 «Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ

 ΕΙΔΟΣ: Θρησκευτικό δράμα-1977

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φράνκο Τζεφιρέλι.

ΠΑΙΖΟΥΝ Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης "Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ" είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως o Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική  Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα - τέλεια επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ.

 

20.00 OPEN «ΙΗΣΟΥΣ»

ΕΙΔΟΣ: Βιβλικό δράμα-1979.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Σάικες,  Τζον Κρις.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπράιαν Ντίκον, Ρίβκα Νιούμαν, Γιόζεφ Σίλοαχ, Αλεξάντερ Σκούεμπι

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένα εμπνευσμένο βιβλικό δράμα, που αφηγείται τη ζωή του Ιησού βασισμένο στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, γυρισμένο σε αυθεντικές τοποθεσίες που περιγράφονται στη Βίβλο, το οποίο θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές και εμπορικές επιτυχίες στο είδος του.

 

21.00 ΕΡΤ-2 «ΘΑΥΜΑ»

ΕΙΔΟΣ: Οικογενειακό δράμα-2017.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Τσμπόσκι.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Ουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι, Μάντι Πατίνκιν, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπό του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας, όταν αρχίζει να φοιτά σ’ ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένειά του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους τη συμπόνοια και την αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.
Η ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση, φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Έναν χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο, ο Όγκι και όλοι γύρω του αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή: η φιλία, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο σου.

 

21.00   STAR «ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία 2003.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Σάντιακ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζιμ Κάρεϊ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζένιφερ Άνιστον, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπρους, ρεπόρτερ σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ζει μια ήρεμη ζωή με την όμορφη αρραβωνιαστικιά του Γκρέις. Όταν χάνει την πολυπόθητη προαγωγή, εξοργίζεται και τα βάζει με τον Θεό για όλες τις αναποδιές και τις κακοτυχίες του! Μια μέρα γίνεται το απίθανο, ο Θεός τον επισκέπτεται και του δίνει τη θέση Του για μια εβδομάδα! Ένα πρωτοφανές προνόμιο, το οποίο, όμως, ο Μπρους θα εκμεταλλευθεί εντελώς εγωιστικά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του στους συνανθρώπους του. Το να είσαι Θεός αποδεικνύεται τελικά δύσκολη δουλειά...

 

21.10 ΕΡΤ-1 «Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2016.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κορδέλλας.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά (Yılmaz Gruda), Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sümercan), Γιάννης Θωμάς
ΥΠΟΘΕΣΗ:  Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα.
Aθήνα 1987: H Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη) ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου), κάτω από το βάρος ενός επτασφράγιστου μυστικού, το οποίο δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.



21.30 EΡΤ-3 «ΕΞΕΛΙΞΗ»

ΕΙΔΟΣ: Ελληνική δραματική-2023.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περικλής Χούρσογλου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Κολοβός, Δημήτρης Ναζίρης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ελένη Γερασιμίδου

ΥΠΟΘΕΣΗ: 2012. Ο Νίκος μένει στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και διδάσκει σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα θα ζητήσει από τον πατέρα του, τον κύριο Αντρίκο, να τον συνοδεύσει στην τελετή ορκωμοσίας για την εξέλιξη του στην ανώτερη βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο. Ένα ταξίδι πατέρα-γιού με το τρένο, με τον χρόνο να κυλάει προς τα πίσω.


21.00 ΣΚΑΪ «ΒΙΒΑ ΡΕΝΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1967.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Καραγιάννης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ρίζος, Ανδρέας Μπάρκουλης , Δημήτρης Νικολαΐδης, Ρία Δελούτση, Μάκης Δεμίρης, Νάσος Κεδράκας, Θάνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Δοξαράς, Γιάννης Μπουρνέλης, Αλέκος Κουρής, Ντία Αβδή, Νίκος Φέρμας.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ρένα, ξεπεσμένη λαϊκή τραγουδίστρια από την Κέρκυρα, ζει στην Αθήνα με τον μπουζουξή αδελφό της Στράτο, ενώ μια εξαδέλφη της, η Πεπίτα ντι Κόρφου με την οποία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, είναι μεγάλη βεντέτα του ελαφρού τραγουδιού και μένει στη Ρώμη με τον αρραβωνιαστικό της Αντόνιο. Ο εφοπλιστής Λάμπρος Φωκάς καλεί στη δεξίωσή του την Πεπίτα, με την οποία είχε γνωριστεί πριν από χρόνια στη Νάπολη, αλλά εκείνη αδυνατεί να προσέλθει. Ένας κατεργάρης ατζέντης παρουσιάζει τη Ρένα στη θέση της Πεπίτα. Αρχικά το τέχνασμα έχει επιτυχία και ο Φωκάς γοητεύεται από την Πεπίτα-Ρένα. Όμως η απάτη της δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί…

 

21.50  ALPHA «ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1968.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Δαλιανίδης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μαρία Φωκά, Μαρία Μπονέλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ:Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα που εργάζεται ως γραμματέας και συνοδός μιας ηλικιωμένης χήρας ναυτικού και πλοιοκτήτριας, της κυρίας Κλειούς. Μια μέρα που η κυρία Κλειώ απουσιάζει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη ενός ζευγαριού, της Πόπης και του Μήτσου Μπεζεσταίνη, οι οποίοι της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας Κλειούς προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον Μήτσο ως τον ναυτικό άντρα της. Όταν όμως η κυρία Κλειώ πεθαίνει, αφήνει στη διαθήκη της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στη Βασούλα, αποκαλώντας τη «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», μπερδεύοντας την κατάσταση.

 

22.00   ΑΝΤ-1 «ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κομεντί-1961.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέκος Σακελλάριος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Σπύρος  Μουσούρης.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ένας ηλικιωμένος ,ο  Ανδρέας  είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του. Η ευχή του δείχνει να πραγματοποιείται, όταν ο διάβολος ανταποκρίνεται στην επιθυμία του και τον κάνει έναν γοητευτικό, αλλά φτωχό τριαντάρη. Έτσι κατορθώνει να πλησιάσει και να κερδίσει αρχικά την καρδιά της Ρίτας μιας όμορφης νεαρής, αλλά την  διεκδικεί και ο επίσης ηλικιωμένος γείτονας και φίλος του, Αγησίλαος,ο οποίος στα νιάτα -πλέον- του Ανδρέα έχει να αντιπαρατάξει το γεγονός ότι είναι οικονομικά ευκατάστατος, κάτι που δείχνει να γέρνει την πλάστιγγα στην απόφαση της κοπέλας  υπέρ του, μια απόφαση που στηρίζει και η κυρία Ελένη, η μητέρα της. Τη στιγμή που φαίνεται να χάνει το παιχνίδι, ο Ανδρέας ξυπνά και διαπιστώνει ότι όλα συνέβησαν στο όνειρό του ενόσω είχε αποκοιμηθεί στην πολυθρόνα. Σοφότερος πλέον, ο Ανδρέας αποφασίζει να συμβάλει στην αποκατάσταση της Ρίτας με τον αγαπημένο της, τον νεαρό σοφέρ του στηρίζοντας το ζευγάρι οικονομικά.

 

23.15   STAR  «Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ»

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-2012.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόναθαν Λίμπεσμαν.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σαμ Γουόρθινγκτον, Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς, Ρόζαμουντ Πάικ, Έντγκαρ Ραμίρεζ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια δεκαετία μετά την επική νίκη του επί του τερατώδους Κράκεν, ο Περσέας, ο ημίθεος γιος του Δία, επιχειρεί να ξεκινήσει μια πιο ήσυχη ζωή ως ψαράς, έχοντας επιφορτιστεί με την ευθύνη να αναθρέψει ολομόναχος τον δεκάχρονο γιο του, Ήλιο. Στο μεταξύ, η μάχη για την επικράτηση συνεχίζεται, ανάμεσα σε Θεούς και Τιτάνες. Έχοντας χάσει την αφοσίωση των ανθρώπων, οι Θεοί έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο επί των φυλακισμένων Τιτάνων και του θηριώδη αρχηγού τους, Κρόνου, πατέρα των Δία, Άδη και Ποσειδώνα, που αφότου τον ανέτρεψαν, τον έριξαν στην άβυσσο του Τάρταρου. Ο Περσέας, όμως, δεν μπορεί να αδιαφορήσει όταν ο Άδης, μαζί με τον γιο του Δία, Άρη, συμμαχούν με τον Κρόνο προκειμένου να φυλακίσουν τον Δία. Η δύναμη των Τιτάνων γίνεται ολοένα και ισχυρότερη, καθώς οι θεϊκές δυνάμεις του Δία συρρικνώνονται και επικρατεί χάος στη Γη...

 

 

00.15  ALPHA «FAME ZORI»

ΕΙΔΟΣ: Επιθεώρηση-2007.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρκος Σεφερλής

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μάρκος Σεφερλής, Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Θοδωρής Ρωμανίδης, Γιάννης Παπαθανάσης, Θανάσης Αλφόνσο

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μάρκος Σεφερλής παρουσιάζει την υπέρ-επιθεώρηση «Fame Zori». Με αφορμή τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια και τη μουσική βιομηχανία όπως εξελίσσεται, στήνει ένα παραληρηματικό γαϊτανάκι γέλιου με άφθονη μουσική, χορό και σπαρταριστές ανατροπές. Γιατί, όπως και να το κάνεις, η μουσική περνάει… ζόρι. Και η δόξα, ακόμα μεγαλύτερο...

 

00.15 OPEN «ΜΑΓΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ»

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματική κομεντί φαντασίας-1998.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκρίφιν Νταν.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σάντρα Μπούλοκ, Νικόλ Κίντμαν, Ντάιαν Γουίστ, Γκόραν Βίσντζικ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Έινταν Κουίν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Οι αδερφές Γκίλιαν και Σάλι Όουενς, είναι δυο σύγχρονες… μάγισσες. Μεγαλωμένες από τις θείες τους μετά τον θάνατο των γονιών τους, ζουν σε μια επαρχιακή πόλη, η οποία τις θεωρεί υπαίτιες για κάθε ατυχία και κακό που συμβαίνει. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια κατάρα που περνάει από γενιά σε γενιά τις έχει καταδικάσει να ζούνε μόνες, αφού κάθε άντρας που ερωτεύονται είναι καταδικασμένος να φύγει από τη ζωή. Η Σάλι όμως είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα να σπάσει την κατάρα…

 

01.15   STAR  «ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία 2011.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Περάκης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Καγιά, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τζένη Θεωνά, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά... Ο Σταυρακομαθιακάκης - μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori - εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα... 

 

01.50 ΕΡΤ-1 «BURLESQUE»

ΕΙΔΟΣ: Μουσικοχορευτική κομεντί-2010.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Αντίν.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Καμ Γκιγκάντετ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρίστεν Μπελ, Τζούλιαν Χαφ, Έρικ Ντέιν, Πίτερ Γκάλαχερ,’Αλαν Κάμινγκ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το Burlesque Lounge έχει αφήσει πίσω του τις καλύτερες μέρες του. Η Τες, συνταξιούχος χορεύτρια και ιδιοκτήτρια του χώρου, παλεύει να κρατήσει ζωντανό το γερασμένο θέατρο, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους οικονομικές και καλλιτεχνικές προκλήσεις. Με τα μέλη του θιάσου να αποσπώνται όλο και περισσότερο από προσωπικά προβλήματα και με μια απειλή που προέρχεται από την προσπάθεια ενός πλούσιου επιχειρηματία να αγοράσει το χώρο από την Τες, η καλή τύχη φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εντελώς το κλαμπ. Εν τω μεταξύ, η ζωή της Άλι, ενός κοριτσιού από μια μικρή πόλη της Αϊόβα, πρόκειται να αλλάξει δραματικά. Εργαζόμενη ως σερβιτόρα στο κλαμπ, η Άλι ξεφεύγει από ένα κούφιο παρελθόν και γρήγορα ερωτεύεται την τέχνη του μπουρλέσκ. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της ανάμεσα στο πλήρωμα του θεάτρου, καταφέρνει να εκπληρώσει τα όνειρά της και να ανέβει η ίδια στη σκηνή. Τα πράγματα όμως παίρνουν δραματική τροπή όταν η μεγάλη φωνή της Άλι την κάνει να γίνει η κύρια ατραξιόν της επιθεώρησης.
 

02.00  ΣΚΑΪ «Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΓΙΟΣ»

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια, Φαντασίας-2014.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σεργκέι Μποντρόφ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζουλιάν Μουρ, Τζεφ Μπρίτζες, Μπεν Μπαρνς, Ντζιμόν Χουνσού, Αλίσια Βικάντερ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο μακρινό παρελθόν μια σκοτεινή δύναμη είναι έτοιμη να απελευθερωθεί και να φέρει και πάλι τον πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις του υπερφυσικού και το ανθρώπινο γένος. Πριν από αιώνες, ο Δάσκαλος Γκρέγκορι είχε φυλακίσει τη μοχθηρή Μάγισσα Μητέρα Μάλκιν. Εκείνη όμως δραπέτευσε και τώρα συγκεντρώνει τους ακολούθους της για να εξαπολύσει την επίθεσή της. Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι ο Τομ Γουόρντ, ο έβδομος γιος ενός έβδομου γιου. Πρώτα όμως θα πρέπει να εκπαιδευτεί από τον Δάσκαλο στα απόκρυφα μυστικά της μαύρης μαγείας.

 

02.30  OPEN «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ»

ΕΙΔΟΣ: Δράμα μυστηρίου-2002.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντάνιελ Αλγκραντ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλ Πατσίνο, Κιμ Μπέισινγκερ, Ράιαν Ο' Νιλ, Τέα Λεόνι.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας πράκτορας Τύπου της Νέας Υόρκης πρέπει να παλέψει για την αθώωση του πελάτη του, όταν εκείνος εμπλέκεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, που θα τον βάλει σε πολλούς μπελάδες.

 

03.45   STAR  «ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-2006.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπομπ Ντόλμαν.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Λουκ Μπέρνγουορντ, Χέιλι Κέιτ Άιζενμπεργκ, Άνταμ Χικς, Όστιν Ρότζερς.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του 11χρονου Μπίλι στο καινούριο σχολείο του. Και βέβαια δεν αργεί να γνωρίσει τον Τζο, τον καβγατζή της τάξης του. Ο τελευταίος, θέλοντας να επιβληθεί στον Μπίλι και να τον μειώσει απέναντι στους συμμαθητές του, τον προκαλεί ρωτώντας τον αν είναι αρκετά τολμηρός ώστε το μεσημεριανό του να περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και... σκουλήκια! Ο Μπίλι, που δεν ανέχεται τη συμπεριφορά του Τζο, απαντά.... ναι! Όμως, πρέπει να το αποδείξει και μάλιστα μπροστά σε όλη την τάξη. Έτσι, ο Μπίλι δέχεται το στοίχημα και αμέσως γίνεται δημοφιλής στο σχολείο. καθώς είναι ο πρώτος που τολμά να αντιμετωπίσει τον Τζο σ’ αυτή τη δοκιμασία. Παράλληλα, η γνωριμία του Μπίλι με την Έρικα, συμμαθήτριά του, αποτελεί μια ακόμη αιτία που τον κάνει να θέλει νικήσει, ώστε να την εντυπωσιάσει. Η προπόνηση αρχίζει και ο Μπίλι βρίσκει αναπάντεχη συμπαράσταση από τον Μπάρντοκ, το διευθυντή του σχολείου...

Επιστροφή