ΧΑΛΚΙΔΑ: Διήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό Ζυγό

ΧΑΛΚΙΔΑ: Διήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό Ζυγό
10 Απριλίου 2025, 20:25
A+ A-
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου διήμερες τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης για τον Εορτασμό της Απελευθέρωσης της Εύβοιας από τον Τουρκικό Ζυγό. 

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στους Ευβοείς αγωνιστές του Απελευθερωτικού Αγώνα και με σεβασμό στην ιστορία της Απελευθέρωσης της Εύβοιας.

Το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Οθωμανικού Τεμένους «Εμίρ Ζαδέ», θα παρουσιαστεί Ιστορική αναδρομή των γεγονότων της εποχής, με χορευτικά δρώμενα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Εύβοιας.

Επισημαίνεται ότι το Οθωμανικό Τέμενος «Εμίρ Ζαδέ» θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

Την Κυριακή 13 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας και θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (παράρτημα Εύβοιας- Βοιωτίας), η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών και ο Σύνδεσμος Χαλκιδέων.

Επιστροφή