Ποια φρούτα προτιμούν τα κορίτσια;

2 Αυγούστου 2011, 08:29
A+ A-
Ένα ...δροσερό ρεπορτάζ για τα φρούτα του καλοκαιριού και ποια αρέσουν στις Χαλκιδέες. 

Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι δροσερά και γλυκά, σε αντίθεση με τα χειμωνιάτικα που έρχονται πιο ξινά. Καρπούζι, πεπόνι, βερύκοκο, ροδάκινο, σύκο είναι φρούτα ελληνικά που μας αρέσει να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Μάλιστα, εκτός των άλλων, είναι ιδανικά διατροφικά στοιχεία σε δίαιτες για απώλεια βάρους, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή στις γυναίκες κάθε ηλικίας. Ποιο όμως από τα καλοκαιρινά φρούτα έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των γυναικών;

Εμείς ρωτήσαμε εννιά Χαλκιδέες, οι οποίες μας αποκάλυψαν ποιο είναι το αγαπημένο τους φρούτο και αιτιολόγησαν την επιλογή τους. Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους.

Δύο φίλες, η Άννα Βαρσάνη και η Αρετή Κωστάμενα απάντησαν πρώτες. Η Άννα προτιμά το βερύκοκο, γιατί είναι δροσερό και η Αρετή το ροδάκινο γιατί όπως λέει:      "Είναι γλυκό με έντονη φρουτώδη γεύση."

Δύο αδελφές, η Κωνσταντίνα και η Γαλάτεια Μάραμη ζουν μόνιμα στο Βέλγιο, αλλά κατάγονται από τη Χαλκίδα και ήρθαν στην πόλη για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι δύο αδελφές δεν αλλάζουν το καρπούζι με κανένα φρούτο, γιατί όπως υποστηρίζουν: "Έχει γλυκιά γεύση και είναι πολύ δροσερό, σαν να πίνεις ζαχαρόνερο."

Το καρπούζι ψηφίζει και η Φωτεινή Ευσταθίου για τους ίδιους λόγους. Η ίδια σημειώνει: " Είναι το πιο δροσερό φρούτο και πολύ ευχάριστο στη γεύση."

Η Ζωή Κακουλάκη και η Φανή Γερονικολού μπορεί να είναι φίλες και να συμφωνούν σε πολλά θέματα, αλλά οι προτιμήσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα διαφέρουν. Στη Ζωή αρέσει το βερύκοκο, γιατί έχει ξεχωριστή γεύση, ενώ η Φανή προτιμά το ροδάκινο, γιατί: " Είναι ζουμερό και γλυκό."

Το ροδάκινο αρέσει και στην Πόπη Αλικάρη, επειδή όπως μας λέει είναι ξινόγλυκο και ζουμερό, ενώ η Ειρήνη Καραντάκη δείχνει προτίμηση στο πεπόνι, για πολλούς λόγους, τους οποίους παραθέτει: " Έχει ωραίο χρώμα, πολύ γλυκιά γεύση, που σου μένει στο στόμα και ωραίο άρωμα, που ... αποτυπώνεται στην αναπνοή και μυρίζεις ωραία αφού φας πεπόνι."  

 

Επιστροφή