Ευθύνη του Δήμου ο δρόμος προς Νημποριό
Στην απάντησή του ο πρώην Νομάρχης Ευβοίας επισημαίνει ότι το σχετικό έργο ανήκε στην αρμοδιότητα του Δήμου Στυρέων και ότι η νομαρχία θα είχε προχωρήσει η ίδια στην κατασκευή του δρόμου εάν εντωμεταξύ δεν είχε παρέμβει ο Δήμος.
«Είχε παλαιότερα ανατεθεί έργο για κατασκευή του από τον Δήμο, αλλά είχε δημιουργηθεί εμπλοκή με τον εργολήπτη που κράτησε κάποια χρόνια (ελπίζω σήμερα να μην υπάρχει εμπλοκή)» τονίζει ο κ. Μπουραντάς και συνεχίζει:
«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προτάθηκε από το Δήμο να ενταχθεί στα ολοκληρωμένα προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).Όμως μέχρι τώρα αυτά τα προγράμματα δεν έχουν προχωρήσει και ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι θα γίνει με τα ΟΠΑΑΧ.»
Υπό τα παραπάνω δεδομένα ο πρώην Νομάρχης Ευβοίας καταλήγει: «Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα το έργο θα είχε κατασκευαστεί από την Νομαρχία, αφού οι προσπάθειες του Αντιπροέδρου του Ν.Σ. Χρ. Μητροπέτρου ήταν συνεχείς».