Κολοκυθόσουπα
Υλικά:
• 4 φλιτζ. γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
• 2 κ.γ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
• 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
• αλάτι
• πιπέρι
• κρουτόνς για το σερβίρισμα
• ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά την κολοκύθα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, που έχουμε πρώτα διαλύσει σε βρασμένο νερό, και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ξανατοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και, έχοντας χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και κρουτόνς.
Καλή σας απόλαυση!