ΧΑΛΚΙΔΑ: Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη μπροστά στην προτομή του

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη μπροστά στην προτομή του
20 Μαρτίου 2025, 11:57
A+ A-
Διοργανωτής ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων " Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". 

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων " Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"   θα τελέσει, την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, την καθιερωμένη, Επιμνημόσυνη Δέηση, εις μνήμην του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Θρυλικού Γέρου του Μοριά.  

Η τελετή θα λάβει χώρα, στην Ομώνυμη Πλατεία, στην περιοχή Πελοποννησίων Χαλκίδα, όπου βρίσκεται η προτομή του Ήρωα. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζονται τα εξής:

" Καλούμε όλους, τους Πατριώτες, μέλη , φίλους, συμπολίτες ,  να παρευρεθούν, ώστε, όλοι μαζί, να αποδώσουμε, τον αρμόζοντα φόρο τιμής, στον Αρχιστράτηγο του Αγώνα, που δικαίως η Ελληνική Πολιτεία, του απένειμε, τον βαθμό του Στρατάρχη, αλλά και στο πρόσωπο του να τιμήσουμε, όλους εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, που θυσιάστηκαν, για την Ανεξαρτησία και Παλιγγενεσία του Έθνους μας.

Οι καιροί που ζούμε, επιβάλλουν όχι μόνο  να τιμούμε, αλλά να εμπνεόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε, από, τα έργα και τις Θυσίες αυτών των Ηρωικών Μορφών."

Επιστροφή