Κροκέτες μπακαλιάρου
Υλικά:
• 500 γραμ. μπακαλιάρος καθαρισμένος και ξαλμυρισμένος
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• 330 ml μπίρα
• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 αβγό
• πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Με τα δάχτυλά μας "μαδάμε" τον μπακαλιάρο σε ίνες και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ελαφρά χτυπημένο το αβγό και την μπίρα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 20 λεπτά, ώστε να ενωθούν όλα τα αρώματα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε από το μείγμα μας κουταλιές, τις οποίες τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες καλά μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές και μετά τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Καλή σας απόλαυση!