Σιροπιαστό ινδοκάρυδο
Υλικά:
• 1 φλιτζ. αλεύρι
• 20 γραμ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. βούτυρο
• 2 φλιτζ. ινδοκάρυδο (το 1 φλιτζ. για το γαρνίρισμα)
• 200 γραμ. γιαούρτι
• 4 αβγά (χωρισμένα)
• 2 βανίλιες
• ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι:
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, ώστε να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους αβγού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και 1 φλιτζ. ινδοκάρυδο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια του αβγού σε μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα από το μίξερ, στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Στο μεταξύ, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5-6 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή σας απόλαυση!