Πατατοκεφτέδες
Υλικά:
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολτοποιημένο
• 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 αβγά
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
• 1 κ.γ. ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε (με τη φλούδα τους) σε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Έπειτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις μεριές.
Καλή σας απόλαυση!