Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο
Υλικά:
• 250 γραμ. ζυμαρικά βίδες
• 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 2 κ.σ. μέλι
• 200 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 1 φλιτζ. φύλλα ρόκας
Για το ντρέσινγκ:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
• 2 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συνεχώς το αφήνουμε να σοταριστεί για περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να ροδίσει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και τη ρόκα.
Καλή σας απόλαυση!