Μπισκότα με χαλβά
Υλικά:
• 200 γραμ. βούτυρο
• 400 γραμ. χαλβάς (ταχίνι) θρυμματισμένος
• 200 γραμ. αλεύρι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χαλβά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε το ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το ζυμάρι και με μία κουπάτ σε σχήμα της αρεσκείας μας φτιάχνουμε μπισκότα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!