Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι
3 Μαρτίου 2025, 07:00
A+ A-
Και η Σαρακοστή ξεκινά!

Υλικά:

• 1 κιλό σουπιές φρέσκες

• 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

• 1 ματσάκι καυκαλήθρες

• 1/2 φλιτζ. άνηθο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 φλιτζ. λευκό κρασί

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο (για τις σουπιές)

• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σπανάκι)

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το σακουλάκι με το μελάνι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να "πιουν" όλα τα υγρά τους. Έπειτα ανακατεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Ελέγχουμε συχνά αν χρειάζονται έξτρα νερό.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να μαραθεί. Έπειτα, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τον άνηθο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμα και, όταν οι σουπιές έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους το μείγμα των λαχανικών.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί για ακόμα 10 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή