Πανσέτα με BBQ sauce και πορτοκάλι
Υλικά:
• 1,5 κιλό χοιρινά πανσετάκια
• 300 γραμ. BBQ sauce
• χυμός από 3 πορτοκάλια
• 6 κ.σ. μέλι
• 6 κ.σ. μουστάρδα
• 1,5 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1,5 κ.σ. ρίγανη
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την BBQ sauce, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτάμε τα χοιρινά πανσετάκια μέσα στο μείγμα και από τις δύο μεριές και τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς, αλείφουμε με ένα πινέλο τα χοιρινά πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση!