Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
24 Φεβρουαρίου 2025, 07:00
A+ A-
Αρωματική, αφράτη και έτοιμη σε λίγα βήματα!

Υλικά:

• 5 μήλα

• 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 1/2 κούπα ζάχαρη

• 1 κ.σ. κανέλα

 

Για τη ζύμη:

• 5 αβγά

• 1 κούπα ζάχαρη

• 2-3 βανίλιες

• 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

• ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

• κανέλα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Έπειτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, ώστε να μην υπάρχει πουθενά κενό, και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη και κανέλα.

 

 

Για τη ζύμη:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 7-8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, ώστε να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο) και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, και το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Όταν κρυώσει η μηλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή