Τρουφάκια με μέλι, καρύδια και κανέλα
Υλικά:
• 250 γραμ. κουβερτούρα
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κ.γ. μέλι
• 70 γραμ. τριμμένο καρύδι
• 1 ξυλάκι κανέλα
• τρούφα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξυλάκι κανέλας, ώστε να αρωματιστεί καλά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά.
Έπειτα, αφαιρούμε την κανέλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να σφίξει το μείγμα.
Τέλος, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και κυλάμε από όλες τις μεριές μέσα στην τρούφα.
Καλή σας απόλαυση!