ΧΑΛΚΙΔΑ - ΟΔΟΣ ΣΤΥΡΩΝ: Τους …ανατίναξε το φυσικό αέριο

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΟΔΟΣ ΣΤΥΡΩΝ: Τους …ανατίναξε το φυσικό αέριο
10 Φεβρουαρίου 2025, 09:30
A+ A-
Έξαλλοι οι κάτοικοι με τις κακοτεχνίες.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (31-1-2025)

Tον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της οδού Στύρων, στην περιοχή «Καμάρες» στη Χαλκίδα, εξαιτίας των κακοτεχνιών του οδοστρώματος.

Η κατάσταση χειροτέρευσε από το πρόχειρο μπάλωμα της ΔΕΔΑ, το οποίο έχει ήδη βουλιάξει. 

Πρόσφατα, η ΔΕΔΑ έσκαψε την οδό Στύρων για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Όπως συνηθίζει, όμως, έκλεισε πρόχειρα την εγκάρσια τομή και δημιούργησε ένα ακόμη εμπόδιο στη μέση του οδοστρώματος.
 
«Κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο, το σπίτι μου σείεται. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για νταλίκα, τα ...ρίχτερ αυξάνονται κατακόρυφα» είπε στη «Γνώμη» ο Ανδρέας Ασημάκος, ο οποίος μένει επί της Στύρων, στο ρεύμα προς Λιανή Άμμο.
 
Ο ίδιος συνέχισε: «Εξαιτίας του μπαλώματος της ΔΕΔΑ, υπάρχει κίνδυνος τα βαρέα οχήματα να εξοστρακιστούν πάνω στα σπίτια μας. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται.
 
»Απευθύνθηκα στον δήμο και αρχικά με παρέπεμψαν στον εργολάβο της ΔΕΔΑ και στη συνέχεια στην αστυνομία. Άκρη δεν βρήκα, αλλά δήμος και Περιφέρεια πρέπει επιτέλους να  παρεμβαίνουν για το καλό των πολιτών τους».
 
Πλημμυρίζει  η οδός Φούρλη
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πρόχειρες παρεμβάσεις της ΔΕΔΑ δημιούργησαν πρόβλημα και σε όσους μένουν στο στενάκι της οδού Φούρλη, το οποίο είναι κάθετο στη Στύρων και σε απόσταση αναπνοής από τις Καμάρες.
 
Ο κ. Ασημάκος σημείωσε σχετικά: «Έκλεισαν όπως να ’ναι την τομή  για το φυσικό αέριο και δημιούργησαν υψομετρικές διαφορές στο οδόστρωμα. Αποτέλεσμα είναι να λιμνάζουν τα νερά της βροχής και να πλημμυρίζουν οι αυλές των σπιτιών».
 
Μετά από διαμαρτυρίες, ο εργολάβος πήγε στο σημείο και -ω του θαύματος- τα βρήκε όλα τέλεια. Ο δήμος οφείλει να βελτιώσει τις συνθήκες για την ασφάλεια των κατοίκων και να πιέσει τη ΔΕΔΑ να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
 
 

Επιστροφή