Μπιφτέκια κοτόπουλο πανέ

Μπιφτέκια κοτόπουλο πανέ
14 Φεβρουαρίου 2025, 07:00
A+ A-
Τραγανά απ' έξω, ζουμερά μέσα!

Υλικά:

Για τον κιμά:

• 600 γραμ. κιμάς κοτόπουλο

• 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 4 φρυγανιές τριμμένες

• 50 ml κρασί

• ξύσμα από μισό λεμόνι

• χυμός από μισό λεμόνι

• 2 κ.σ. μουστάρδα

• 2 κ.σ. σόγια σος

• 1/2 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για το πανάρισμα:

• λίγο αλεύρι

• 2 αβγά χτυπημένα

• 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Έπειτα, ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους.

Περνάμε το κάθε μπιφτέκι και από τις δύο μεριές πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιά-κεφαλοτύρι.

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα παναρισμένα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή