ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Μικρασιάτες έκοψαν την πίτα τους με χορούς και τραγούδια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι Μικρασιάτες έκοψαν την πίτα τους με χορούς και τραγούδια
15 Ιανουαρίου 2025, 20:10
A+ A-
Ο Γιώργος Μόρτος, με αφορμή την κοπή της πίτας περνάει μήνυμα για την συνοικία της Νεάπολης.

Με χορούς και τραγούδια, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδας "Η ΝΕΑΠΟΛΗ"

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, σε κοσμικό κέντρο της  Χαλκίδας. 

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Γιώργος Μόρτος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, έκανε μία ανάρτηση με νόημα, για την συνοικία της Νεάπολης, γράφοντας τα εξής:

" Το έθιμο κοπής της βασιλόπιτας ήταν αφιερωμένο στους προγόνους μας, που κυνηγημένοι από την Μικρά Ασία, αναζητούσαν ένα τόπο να εγκατασταθούν, γιατί στον δικό τους τόπο η μοίρα οργάνωσε το δικό της σχέδιο, που κλόνισε την ζωή τους αλλά και την ζωή χιλιάδων Ελλήνων Μικρασιατών, όμως δεν το έβαλαν κάτω και με τον πλούτο της ψυχής τους και την εργατικότητα τους, δημιούργησαν της ωραία γειτονιά μας την "Νεάπολη Χαλκίδας ".

Αυτή την γειτονιά εμείς έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να τη αγαπήσουμε και όχι στα θεμέλια των εναπομείνοντα σπιτιών να θάψουμε όλη την ιστορικότητα της γειτονιάς."
 

Επιστροφή