Το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μοναστηράκι
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου το Καλλιτεχνικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας, με έφορο την Φωτεινή Ακριώτου, πραγματοποίησε μια επίσκεψη-σταθμό στο νέο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:
"Οι φίλες ,φίλοι και μέλη του Λ.ΕΧ είχαν την χαρά να απολαύσουν μια σύγχρονη και καινοτόμα μόνιμη έκθεση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, όπου ο νεότερος ελληνικός πολιτισμός προβάλλεται σε κάθε του έκφανση.
Τα αντικείμενα γίνονται αφορμή και μέσον να αναδειχθούν οι αντιλήψεις, τα αισθητικά πρότυπα, η τεχνογνωσία και η τέχνη των ανθρώπων του πρόσφατου παρελθόντος, άγνωστο σε πολλούς, αλλά καθοριστικού για τη συγκρότηση της ταυτότητας του νέου ελληνισμού.
Η πρόεδρος Μαρία Κωτσή , η Α΄ Αντιπρόεδρος και έφορος λαογραφικού αρχείου Ελευθερία Αράπογλου , Β΄ Αντιπρόεδρος Ανθούλα Αφράτη και η Έφορος Φωτεινή Ακριώτου συνεχάρησαν τις επιμελήτριες του μουσείου Παναγιώτα Ανδριανοπούλου και Ελένη Παπαθωμά για την αναλυτική και άκρως συγκινητική ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους του μουσείου.
Επίσης, στις δύο επιμελήτριες προσφέρθηκε το γούρι που επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό τμήμα του ΛΕΧ για το νέο έτος."