Αγριογούρουνο με μανιτάρια και κρεμμύδια

Αγριογούρουνο με μανιτάρια και κρεμμύδια
23 Δεκεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Υλικά:

• 1,5 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε κομμάτια

• 1/4 κούπας ελαιόλαδο

• 24 κρεμμυδάκια στιφάδου ολόκληρα

• 6 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

• 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα

• 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φετούλες

• αλάτι

• πιπέρι

• κόλιανδρο

• γαρίφαλο

• μπαχάρι

• 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Για τη μαρινάδα

• 3,5 κούπες κόκκινο ξηρό κρασί

• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

• 1 φύλλο δάφνης

• 2 γαρίφαλα

• 2 μπαχάρια

• 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι

• 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη μέρα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από το μέλι και το ελαιόλαδο, και τα αφήνω να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε μέσα στη μαρινάδα το κρέας, κλείνουμε το σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες περίπου.

Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε καλά και σουρώνουμε τη μαρινάδα.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το αγριογούρουνο στο ελαιόλαδο, ώστε να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές του και στη συνέχεια "σβήνουμε" το κρέας με τη σουρωμένη μαρινάδα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το γαρίφαλο και το μπαχάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 2,5 ώρες.

Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.

 

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή