Χριστουγεννιάτικη σαλάτα
Υλικά:
• 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
• 1/2 κούπα Κορινθιακή μαύρη σταφίδα
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 1/2 κούπα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
• 2 κ.σ. πετιμέζι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο πετιμέζι για περίπου μισή ώρα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το σπανάκι, κλείνουμε το καπάκι και αχνίζουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στα μισά του χρόνου ανακατεύουμε μία φορά.
Σουρώνουμε το σπανάκι, το πατάμε ελαφρά να βγάλει τα υγρά του και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι. Αφήνουμε για περίπου 4 λεπτά, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το μείγμα από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, ραντίζουμε με το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.
Καλή σας απόλαυση!