Gluwein και μπισκότα-αστεράκια

Gluwein και μπισκότα-αστεράκια
16 Δεκεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Με Χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Υλικά:

Για το Gluwein

• 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας

• 1/8 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

• 1/8 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

• 1 κ.γ. ολόκληρα γαρίφαλα

• 1/8 κ.γ. κανέλα

• 3 κ.σ. ζάχαρη

• 1/2 λεμόνι

• 1/2 πορτοκάλι

• 1 σφηνάκι κονιάκ

 

Για τα μπισκότα-αστεράκια

• 4 ασπράδια αβγού

• 220 γραμ. ζάχαρη άχνη

• 300 γραμ. αμύγδαλα αλεσμένα (σκόνη)

• 1,5 κ.σ. κανέλα τριμμένη

• Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Για το Gluwein

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κονιάκ, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αν περισσέψει, θα φυλάξουμε στο ψυγείο και θα σερβίρουμε αφού το ζεστάνουμε ξανά.

 

Για τα μπισκότα-αστεράκια

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια δυνατή μαρέγκα.

Αφαιρούμε 4 κ.σ. από τη μαρέγκα αφήνοντας στην άκρη και στην υπόλοιπη ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Απλώνουμε το μείγμα στον πάγκο εργασίας και κόβουμε με μία κουπ-αστέρι φτιάχνοντας μικρά μπισκότα.

Τοποθετούμε τα αστεράκια σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με τη μαρέγκα που έχουμε κρατήσει στην άκρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή