Ψητό ψάρι με βερμούτ

Ψητό ψάρι με βερμούτ
13 Δεκεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
"Μεθυσμένη" απόλαυση!

Υλικά:

• 2 ψάρια της αρεσκείας σας, 500 γραμ. το καθένα

 

Για τη μαρινάδα

• 1/2 κούπα ελαιόλαδο

• 1/4 κούπας βερμούτ

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

• 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

• 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετούμε μέσα σε αυτήν τα ψάρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα ψάρια πάνω σε σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Στο διάστημα αυτό, με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψάρια με τη μαρινάδα τουλάχιστον 5-6 φορές.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή