ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-0: Δίκαιη ισοπαλία με κερδισμένη την Κάρυστο

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-0: Δίκαιη ισοπαλία με κερδισμένη την Κάρυστο
24 Νοεμβρίου 2024, 17:01
A+ A-
Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι του Αλιβερίου.

Ισόπαλο έληξε πριν από λίγο το ντέρμπι Ταμυναϊκός ΑΟ Χαλκίς. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0 με μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής την Κάρυστο, η οποία νίκησε την Ιστιαία και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ισορροπημένο το ντέρμπι στο πρώτο ημίωρο χωρίς καμία από τις δυο ομάδες να έχει το πάνω χέρι. Μώρος, Σταματούκος και Πόγκας η "τριάδα" στην επίθεση για τον Ταμυναϊκό με τον Χρήστο Ζουρμπουλή σε ρόλο δεξιού μπακ.

Μπινιάκος, Τόλης Χατζηστάμου, Κανάνι η αντίστοιχη του ΑΟΧ με τον Σμυρνή 11αδάτο, μπροστά από τους αμυντικούς χαφ.

Στο 10', ο Φωτιάς πρόλαβε τον Χατζηστάμου που έμπαινε κατά μέτωπο. Στο 13' καλό φάουλ του Μώρου έφυγε ψηλά άουτ. Χαμηλό τέμπο, με Αλιβεριώτες και Χαλκιδέους να προσέχουν τις άμυνες.

Ο Ταμυναϊκός με πολλές πάσες στον άξονα, ο ΑΟΧ με πιο άμεσες επιθέσεις. Ο Μώρος ήταν η Νο 1 απειλή για την άμυνα του ΑΟΧ με τον Μάριο Καρλατήρα ...κολλημένο πάνω του.

Στο 37' ο Κανάνι τροφοδότησε τον Μπινιάκο, αλλά ο έμπειρος Καρατζάς του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Ο Ταμυναϊκός ...απάντησε με κεφαλιά-άουτ του Ανγκέλι από κόρνερ του Γιώργου Ντόβολη.

Με αλλαγή στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε στο β' ημίχρονο ο Ταμυναϊκός, με τον Βασίλη Μπελίτσο να αντικαθιστά τον Βασίλη Καρατζά. Στο 51' ο Σταματούκος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ.

Στο 54' ο Κότσαρης απέκρουσε (στην κλειστή γωνία του) σωτήρια φάουλ του Κανάνι, στην πιο καλή στιγμή του ΑΟΧ. Στο 57' ο κόουτς του ΑΟΧ Βαλκάνος έριξε στη μάχη τον Δούκα στη θέση του Σμυρνή.

Στο 60' καλό σουτ από αριστερά του Σπυράκη (ΑΟΧ) πέρασε άουτ. Στο 63' δεύτερη αλλαγή για τον Ταμυναϊκό (Τάκο αντί Πόγκα), με τον Ζουρμπουλή να γίνεται αριστερός χαφ.

Στο 68' για τον ΑΟΧ πέρασε στο ματς ο Νίκος Σταματάκος (δεκάρι) στη θέση του Τόλη Χατζηστάμου. Στο 72' ο Κότσαρης εξουδετέρωσε σουτ του Κανάνι σε ένα χρονικό σημείο που άνοιξε ο ρυθμός του ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να κυνηγούν στα ίσια το γκολ.

Στο 76' ο Ανυφαντής του ΑΟΧ έκοψε γύρισμα του Σταματούκου που θέλησε να σπάσει την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Στο 79' σε μια μονομαχία τραυματίστηκε σοβαρά ο φορ του ΑΟΧ Μπινιάκος και το γήπεδο πάγωσε (ευτυχώς δεν έχασε τις αισθήσεις του). Ο Μπινιάκος αντικαταστάθηκε από τον Αλ. Πατσαβούρα.

Στο ίδιο λεπτό μπήκε και ο Μανδράκας στη θέση του Κονόμι για τον Ταμυναϊκό. Στο 87' μεγάλη φάση για τον ΑΟΧ, με τον Αλ. Πατσαβούρα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή από πάσα του Νίκου Σταματάκου. Ίσως η καλύτερη φάση του ματς.

Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και μάλλον κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Κόκκορης, Ιωάννου, Παλουμπής (4ος Αγγ. Παππάς).

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Ντόβολης): Κότσαρης, Χρ. Ζουρμπουλής, Δήμου, Καρατζάς (46' Μπελίτσος), Φωτιάς, Ανγκέλι, Γιάννης Σταματούκος, Γιώργος Ντόβολης, Κονόμι (84' Μανδράκας), Μώρος, Πόγκας (63' Τάκο).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Βαλκάνος): Φαλαγγγίτης, Κολιόπουλος, Μάριος Καρλατήρας, Ανυφαντής, Τζάβρας, Σπυράκης, Κανάνι, Βεσέλι, Μπινιάκος (83' Αλ. Πατσαβούρας), Σμυρνής (56' Δούκας), Τόλης Χατζηστάμου (67' Σταματάκος).

Επιστροφή