Αγρια επεισόδια στο Αμστερνταμ: Ισραηλινοί έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από Μουσουλμάνους και Ολλανδούς χούλιγκανς (VIDEO)
Στο νοσοκομείο βρίσκονται τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί υπήκοοι, οι οποίοι τραυματίστηκαν στα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (7/11) στο Άμστερνταμ μετά την λήξη του αγώνα Άγιαξ-Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα.
Ισραηλινοί έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ Ολλανδοί χούλιγκανς (ανάμεσά τους και αρκετοί Μουσουλμάνοι) τους υποχρέωσαν να φωνάξουν "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" (σ.σ. free Palestine), για να σωθούν από τα χέρια τους.
Νωρίτερα, Ισραηλινοί είχαν κατεβάσει από μπαλκόνια σπιτιών στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας σημαίες της Παλαιστίνης.
Στο Άμστερνταμ μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκιντεόν Σάαρ.
Παράλληλα, η ολλανδική αστυνομία διερευνά τις αναφορές για πιθανούς ομήρους και αγνοούμενους.
«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταλούν αμέσως δύο αεροπλάνα διάσωσης για να βοηθήσουν τους πολίτες μας» αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Δεν θα παραβλέψουμε τις σκληρές εικόνες της επίθεσης εναντίον πολιτών μας στο Άμστερνταμ», προστίθεται στην ανάρτηση.
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε το επεισόδιο «φρικτό» και ζήτησε από την ολλανδική κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας να «αναλάβουν γρήγορα σθεναρή δράση εναντίον των ταραχοποιών και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας».
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, σε επικοινωνία του με τον ολλανδό ομόλογό του Ντικ Σχοφ, έκανε λόγο για "προμελετημένη αντισημιτική επίθεση εναντίον ισραηλινών πολιτών" και ζήτησε αυξημένη ασφάλεια για την εβραϊκή κοινότητα της Ολλανδίας.