Σοκολατόπιτα
Υλικά:
• 125 γραμ. βούτυρο
• 100 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κ.σ. κακάο
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 αβγά
• 1 βανίλια
• 3/4 κούπας αλεύρι
• 1 κούπα καρύδια καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ενσωματώνω με το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι, τα καρύδια και ανακατεύω ελαφρά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!