Κοτόσουπα με πράσο
Υλικά:
• 400 γραμ. στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 lt ζωμός κότας
• 1/3 κούπας ρύζι λευκό
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• χυμός από 1/2 λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό κότας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στην κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!