Σοκολατάκια
Υλικά:
• 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
• 50 γραμ. βούτυρο
• 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
• λίγους κόκκους από ένα λοβό βανίλιας
• 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια, βουτάμε τα μπαλάκια ένα-ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετώντας τα πάλι σε αντικολλητικό χαρτί, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά, ώστε να κρυώσουν καλά.
Καλή σας απόλαυση!