Χοιρινό κότσι με ταλιατέλες

Χοιρινό κότσι με ταλιατέλες
14 Οκτωβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Θεϊκό πιάτο!

Υλικά:

• 2 χοιρινά κότσια

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 κούπα λευκό κρασί

• 4,5 κούπες ζωμός λαχανικών

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

• 2 καρότα ψιλοκομμένα

• 1 δαφνόφυλλο

• 4 κ.σ. πελτές

• 4 μπαχάρια

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας από κάθε μεριά, για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά.

Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ.

Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2,5 ώρες.

Σερβίρουμε με ταλιατέλες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό είναι της αρεσκείας μας).

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή