Αρνί στη γάστρα με αποξηραμένα φρούτα
Υλικά:
• 1 κιλό αρνί σπάλα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κούπα λευκό κρασί
• 1 κούπα ζωμό λαχανικών
• 12 ξερά δαμάσκηνα
• 12 ξερούς χουρμάδες
• 1 ξύλο κανέλας
• 2 μπαχάρια
• 1 γαρίφαλο
• 2 κλαδάκια θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τα μπαχάρια, το γαρίφαλο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια γάστρα.
Έπειτα, βάζουμε το κρέας στη γάστρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2-2,5 ώρες, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση!