Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα
7 Οκτωβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Παραδοσιακή και πάντα πεντανόστιμη!

Υλικά:

• 6 κ.σ. καρύδι ψιλοτριμμένο

• 6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

• 6 αβγά

• 6 κ.σ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 2 κ.σ. κονιάκ

• 1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη

• 1/2 κ.σ. γαρίφαλο τριμμένο

 

Για το σιρόπι:

• 2 κούπες νερό

• 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη

• 1 μικρό ξυλάκι κανέλας

• 2 γαρίφαλα

• φλούδα από 1 πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια, χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Έπειτα, ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των κρόκων-ζάχαρη εναλλάξ το μείγμα σιμιγδάλι-μπέικιν πάουντερ και τη μαρέγκα.

Προσθέτουμε το κονιάκ, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Όταν ψηθεί, περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι. Κόβουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες να "ρουφήξει" το σιρόπι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή