Κοτόπουλο πανέ
Υλικά:
• 2 στήθη κοτόπουλου
• 1 αβγό
• 1 κούπα φρέσκο γάλα
• 1 κούπα αλεύρι
• 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι
• πάπρικα
• ρίγανη
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε κατά μήκος τα στήθη κοτόπουλου στη μέση και τα χτυπάμε ελαφρά, ώστε να λεπτύνουν.
Στη συνέχεια, καρυκεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και το ανακατεύουμε με το γάλα.
Έπειτα, πανάρουμε το κοτόπουλο περνώντας πρώτα από το αλεύρι -τινάζοντας καλά να φύγει το πολύ-, στη συνέχεια το βουτάμε μέσα στο μείγμα αβγού-γάλακτος και τέλος το "τυλίγουμε" καλά με την τριμμένη φρυγανιά.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!