Πανακότα με μαστίχα και μέλι

Πανακότα με μαστίχα και μέλι
30 Σεπτεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Τόσο εύκολη τόσο μοναδική!

Υλικά:

• 1 κούπα κρέμα γάλακτος

• 1 και 1/4 κούπας γάλα φρέσκο

• 1/4 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη

• 5 κ.σ. ζάχαρη

• 4 φύλλα ζελατίνης

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη μαστίχα Χίου και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα χωρίς να βράσει.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε κρύο νερό και τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε στο ζεστό μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια. Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρουμε με μέλι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή