Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο
23 Σεπτεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Το αγαπημένο όλων!

Υλικά:

• 100 γραμ. σταφίδες

• 500 γραμ. αλεύρι

• 1 κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό

• 30 γραμ. φρέσκια μαγιά

• 2/3 κούπας ζάχαρη

• 2 αβγά

• 1/3 κ.γ. αλάτι

• ξύσμα από 1 λεμόνι

• 80 γραμ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Διαλύουμε το γάλα στο χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε για 4 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί, για περίπου 1 ώρα.

Έπειτα, πατάμε και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.

Σε δύο μακρόστενες φόρμες, βουτυρωμένες και αλευρωμένες, μοιράζουμε τη ζύμη και τις σκεπάζουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμού για περίπου 40 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή