Αρνίσια παϊδάκια με πέστο

Αρνίσια παϊδάκια με πέστο
20 Σεπτεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Φίνα συνταγή!

Υλικά:

• 4 αρνίσια παϊδάκια (250 γραμ. το καθένα)

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για το πέστο:

• 150 γραμ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

• 30 γραμ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

• 40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

• 120 ml ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

• 100 ml ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα

• 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους

• 100 γραμ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια

• θυμάρι

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για το πέστο:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο σοτάροντας άλλα 5 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές και αφαιρούμε από τη φωτιά.

 

Για το κρέας:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά την κάθε μεριά.

Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα, βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγο πέστο και προσθέτουμε όση σάλτσα θέλουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή