Αρνίσια παϊδάκια με πέστο
Υλικά:
• 4 αρνίσια παϊδάκια (250 γραμ. το καθένα)
• αλάτι
• πιπέρι
Για το πέστο:
• 150 γραμ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 30 γραμ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
• 40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
• 120 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Για τη σάλτσα:
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
• 6 ντομάτες κομμένες σε κύβους
• 100 γραμ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
• θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το πέστο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο σοτάροντας άλλα 5 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ελιές και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για το κρέας:
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά την κάθε μεριά.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα, βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγο πέστο και προσθέτουμε όση σάλτσα θέλουμε.
Καλή σας απόλαυση!