Μους γιαουρτιού με ανανά και ακτινίδιο

Μους γιαουρτιού με ανανά και ακτινίδιο
13 Σεπτεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Εξαιρετικά δροσερό επιδόρπιο!

Υλικά:

• 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

• 400 γραμ. φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια

• 2 ακτινίδια κομμένα σε ροδέλες

• 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ

• 200 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

• 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

• 8 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση:

Σε 4 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζελατίνη και την αφήνω να "σταθεί" για περίπου 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε πολύ καλά τις άλλες 4 κ.σ. νερό, αφαιρούμε από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα το μείγμα ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά.

Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το γιαούρτι. Με μία μαρίζ ενσωματώνουμε απαλά τα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το μείγμα ζελατίνης συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ροδέλες του ακτινίδιου.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή