ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Υποβαθμίζονται σχολικές μονάδες στην Εύβοια

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Υποβαθμίζονται σχολικές μονάδες στην Εύβοια
16 Αυγούστου 2024, 09:47
A+ A-
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (στη φωτό ο πρόεδρος Λάμπρος Γιαννούχος), με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε  προφορική εντολή για υποβάθμιση  σχολικών μονάδων στην Εύβοια και τονίζει:

« Αυτές οι υποβαθμίσεις δεν μπορεί να γίνονται ή να αποφασίζονται στις 14 Αυγούστου χωρίς να μελετώνται σε βάθος οι νέες εγγραφές μαθητών και η συνέχιση της λειτουργικότητας των σχολείων….

Τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, είναι απολύτως καταδικαστέες και θα βρουν τους εκπαιδευτικούς απέναντι .

Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας,  λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να ανατρέπει τον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας απαιτεί την άμεση ανάκληση των αντιπαιδαγωγικών εντολών υποβαθμίσεων -  συμπτύξεων και περικοπών στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 10:30 τα πρωί, στην είσοδο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια μέρα θα κατατεθούν στη Διεύθυνση οι συλλογικές αιτήσεις των νεοδιόριστων του 2020 και 2021, όπως έχει προγραμματιστεί από τη ΔΟΕ  .  

Επιστροφή