Ο Πάγκαλος ζητά 8 εκατ. ευρώ από τον Ελεύθερο Τύπο
Αγωγή κατά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", των εκδοτών και της διευθυντικής ομάδας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ζητώντας αποζημίωση 8 εκατομμυρίων ευρώ!
Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τις δηλώσεις Παγκάλου στην Τουρκία περί τεμπέληδων Ελλήνων. Συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου του 2011, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραψε στον πρωτοσέλιδο τίτλο της "Τζίτζικες εσείς (Ελληνες), μέρμηγκες εμείς (Τούρκοι)". Ο τίτλος προέκυψε από όσα δήλωσε ο Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την εργατικότητα των Τούρκων και την τεμπελιά των Ελλήνων.
Την επόμενη ημέρα, ο Ελεύθερος Τύπος αναδημοσιεύει την είδηση, ενώ ο αντιπρόεδρος αρνείται ότι έχει κάνει τέτοια δήλωση. Στις 20 Απριλίου, η εφημερίδα δημοσιεύει την απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Πάγκαλου, στην οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Ε.Τ., ακούγεται να λέει "για το βολικό τρόπο να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε".
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας τονίζει σε σημερινό της άρθρο ότι ο Πάγκαλος απλά επίπληξε ελαφρώς τη "Χουριέτ" που πρώτη δημοσίευσε τις δηλώσεις του, ενώ στον Ε.Τ. καταθέτει αγωγή ζητώντας πακτωλό χρημάτων.
Η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια, αλλά το φαινόμενο των εξοντωτικών αγωγών απο πολιτικούς σε ΜΜΕ έχει πια παραγίνει και άλλους σκοπούς εξυπηρετεί απο την αποκατάσταση της τιμής του θιγέντος προσώπου.



















