Πένες με σπανάκι
Υλικά:
• 400 γραμ. πένες
• 500 γραμ. σπανάκι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• αλάτι
• 150 γραμ. τυρί κρέμα
• παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, βάζουμε τον άνιθο, το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια και αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας απόλαυση!