Πένες με σπανάκι

Πένες με σπανάκι
9 Αυγούστου 2024, 07:00
A+ A-
Υγιεινό και νόστιμο πιάτο!

Υλικά:

• 400 γραμ. πένες

• 500 γραμ. σπανάκι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 σκ. σκόρδο

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

• αλάτι

• 150 γραμ. τυρί κρέμα

• παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Έπειτα, βάζουμε τον άνιθο, το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια και αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και να πέσει ο όγκος του.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή