Κέικ αμυγδάλου

Κέικ αμυγδάλου
5 Αυγούστου 2024, 07:00
A+ A-
Λιώνει στο στόμα!

Υλικά:

• 300 γρ. αμύγδαλα

• 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 150 γρ. σπορέλαιο

• 300 γρ. καστανή ζάχαρη

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

• 5 μεσαία αβγά

• αλάτι

• 20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα

• φιλέ αμυγδάλου για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα και το αλεύρι σε 2 δόσεις, χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου, τα αβγά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και μεταφέρουμε μέσα όλο το μείγμα. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. 

Τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. 

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή