Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά
29 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Γευστικότατο ορεκτικό!

Υλικά:

• 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι

• 1 πιπεριά πράσινη

• 1 πιπεριά κόκκινη

• 1 σκ. σκόρδο

• 100 γρ. μπέικον (κομμάτι)

• αλάτι

• πιπέρι

• 100 γρ. τυρί κρέμα

• 100 γρ. mix τυριών

• 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

 

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μανιτάρια οριζόντια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με σχάρα, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.

Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, κρατάμε το ζουμί τους σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα μανιτάρια πάνω στη σχάρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα λαχανικά και το μπέικον σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε.

Ρίχνουμε τα λαχανικά και το μπέικον μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μισό mix τυριών και το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ζουμί από τα μανιτάρια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών από πάνω.

Μεταφέρουμε το ταψί με τη σχάρα και τα μανιτάρια στο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή