ΣΕΤΤΑ: Έφτιαξαν μόνοι τους το πλακόστρωτο
12 Ιουλίου 2024, 08:08
Ο Κλόντι Κόντζα και ο Μπάκι Βέσι επισκευάζουν τον δρόμο.
Τσιμέντο με τα χεράκια τους έφτιαξαν η Γκέρτα Κόντζα και η Μπούλα Βέσι.
Η Κοινοτάρχης και κάτοικοι απάντησαν στην αδιαφορία του Δήμου Ερέτριας
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (05-07-2024)
Έξι μήνες παρακαλούσε η Κοινοτάρχης Σέττας Βαγγελίτσα Αργύρη τη Δημοτική Αρχή Γουρνή να επισκευάσει το πλακόστρωτο δρομάκι του χωριού. Δεν βρήκε ανταπόκριση και έκανε τα απαραίτητα μερεμέτια με δικά της έξοδα και τη βοήθεια συγχωριανών της!

Το χέρι στην τσέπη αναγκάστηκε να βάλει η Βαγγελίτσα Αργύρη για να αντιμετωπίσει την αδιαφορία του δήμου.
Ο πλακόστρωτος δρόμος ξεκινάει από τον ναό της Αγίας Παρασκευής και φτάνει στη «Βρύση του Πολίτη». Στα τέλη του 2023, ξεκόλλησαν μερικές πλάκες από τις κακοκαιρίες και στο έδαφος δημιουργήθηκαν λακκούβες-παγίδες για πεζούς και οδηγούς.
Η Βαγγελίτσα Αργύρη πίεσε τη δημοτική αρχή να επισκευάσει το δρομάκι, αλλά εισέπραξε αδιαφορία. «Είδα κι απόειδα και ανέλαβα πρωτοβουλία να το επισκευάσω» είπε η κοινοτάρχης στη «Γνώμη» και συνέχισε:
Ο Κλόντι Κόντζα και ο Μπάκι Βέσι επισκευάζουν τον δρόμο.«Αγόρασα τα υλικά με δικά μου έξοδα και τις εργασίες ανέλαβαν δύο ανδρόγυνα αλβανικής καταγωγής, τα οποία ζουν μόνινα στο χωριό και το αγαπάνε. Πρόκειται για τους Κλόντι και Γκέρτα Κόντζα και Μπάκι και Μπούλα Βέσι».
Τσιμέντο με τα χεράκια τους έφτιαξαν η Γκέρτα Κόντζα και η Μπούλα Βέσι.Με χειρωνακτική εργασία, τα δύο ζευγάρια επισκεύασαν τον πλακόστρωτο δρόμο και τον έκαναν ...τζάμι. Για το θέμα, η Βαγγελίτσα Αργύρη ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 26 Ιουνίου.





















