Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες
26 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Τόσο μυρωδάτοι, τόσο απολαυστικοί!

Υλικά:

• 6 φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 3 αβγά

• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

• 1/2 φλιτζάνι σόδα αναψυκτικό

• 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα αβγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.

Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας παχύς χυλός.

Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μία-μία στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή