Κοτόπιτα

Κοτόπιτα
22 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!

Υλικά:

• 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

• 350 γραμ. ψητό ή βραστό κοτόπουλο (που ενδεχομένως να μας έχει περισσέψει)

• 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 2 μεγάλα τριμμένα καρότα

• 2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες

• 1 πράσο σε φέτες

• 2 κ.σ. μαϊντανός

• 200 γραμ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα τριμμένη

• 100 γραμ. γιαούρτι

• 1 αβγό

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμύδια, το πράσο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τον μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά, ώστε να πέσει η θερμοκρασία της.

Χτυπάμε το αβγό με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στη γέμιση και έπειτα ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά το φύλλο σε πολλά σημεία.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή