Καρμπονάρα φούρνου

Καρμπονάρα φούρνου
19 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Εύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά:

• 400 γραμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

• 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια

• 250 γραμ. μανιτάρια

• 4 αβγά

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

• 3 φρέσκα κρεμμύδια

• 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1-2 λεπτά.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο απ' ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό.

Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας.

Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα λαχανικών-μπέικον.

Έπειτα, τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.

Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος "στεγνώσουν" τα ζυμαρικά, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή