ΞΗΡΟΒΡΥΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ: Οι κάτοικοι ζουν παρέα με τα φίδια

ΞΗΡΟΒΡΥΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ: Οι κάτοικοι ζουν παρέα με τα φίδια
9 Ιουλίου 2024, 15:25
A+ A-
Εικόνες εγκατάλειψης σε όλη τη συνοικία.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (28-06-2024)

Με ξύλα και χορτοκοπτικά μηχανήματα στο χέρι είναι οι κάτοικοι της Ξηρόβρυσης Δροσιάς. Καθημερινά δίνουν μάχη με τα φίδια και τα ξερόχορτα, αφού η Δημοτική Αρχή Βάκα έχει εγκαταλείψει πλήρως την περιοχή.
 
Πολλά οικόπεδα έχουν μετατραπεί σε μίνι ζούγκλες, όπου κάνουν ...πάρτι ζωύφια και ερπετά. Μαύρο χάλι επικρατεί και στους δρόμους, όπου τα χορτάρια φτάνουν στην άσφαλτο. Εξαίρεση δεν αποτελεί η κεντρική οδός Τσολάκου, που οδηγεί στον ναό της Αγίας Σοφίας.
 
Ένα παλιό Ι.Χ. έχει θαφτεί στη ...ζούγκλα του ακινήτου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δροσιάς.
 
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δροσιάς, ο οποίος έχει παρατήσει ακαθάριστα τα δικά του ακίνητα στην Ξηρόβρυση αντί να δίνει το καλό παράδειγμα. Σε ένα οικόπεδό του, μάλιστα, έχει ...θαφτεί ένα εγκαταλειμμένο Ι.Χ.
 
Αποτέλεσμα είναι οι περίοικοι να ανησυχούν για την υγεία και τις περιουσίες τους. «Ζούμε με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς» είπε στη «Γνώμη» ο γνωστός Χαλκιδέος Πανταζής Ρούσσος και συνέχισε:
 
«Δίπλα στα σπίτια μας έχουν δημιουργηθεί προσανάμματα ικανά να κάψουν την περιοχή. Όπως κι άλλοι γείτονες, αναγκάστηκα να αγοράσω χορτοκοπτικό μηχάνημα και να καθαρίσω γύρω από την οικία μου δημιουργώντας μια αυτοσχέδια αντιπυρική ζώνη».
 
Ο Πανταζής Ρούσσος δίπλα στα ξερόχορτα της οδού Τσολάκου που έχουν ...θεριέψει.
 
Εκτός από τη φωτιά, σοβαρούς κινδύνους εγκυμονούν τα αμέτρητα ερπετά. Ο Πανταζής Ρούσσος σημείωσε: «Πριν λίγες μέρες, σκότωσα δύο φίδια σε απόσταση αναπνοής από την αυλόπορτα του σπιτιού μου.
 
»Έχουμε άπλα στην περιοχή και η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα ήπια, αλλά φοβόμαστε να αφήσουμε τα μικρά παιδιά να παίξουν, γιατί κινδυνεύουν από τα φίδια. Φτάσαμε στο σημείο να βάζουμε τα εγγόνια να κάνουν ποδήλατο μόνο στην αυλή μας».
 
Ο Πανταζής Ρούσσος απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο Ανθηδόνας Κώστα Καρβούνη, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανθηδόνας. «Δυστυχώς, δεν βρήκα καμία ανταπόκριση» τόνισε ο κ. Ρούσσος.
 
Λόφοι για ...προσάναμμα
 
 
Ούτε τα υπολείμματα κλαδεμάτων δεν μαζεύει η Δημοτική Αρχή Βάκα στην Ξηρόβρυση. Αποτέλεσμα είναι δίπλα στον κάδο απορριμμάτων στην οδό Τσολάκου να έχουν σχηματιστεί δύο λόφοι από ξερά κλαδιά (φωτό), που αποτελούν ιδανικό προσάναμμα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 

 

 

Επιστροφή