Ξιφίας με σος λεμονιού

Ξιφίας με σος λεμονιού
12 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε ψάρι

Υλικά:

• 1 κιλό ξιφίας κομμένος σε φέτες

• Χυμό από ένα λεμόνι

• Ξύσμα από ένα λεμόνι

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 1 φλιτζ. λευκό κρασί

• 2 κ.σ. μουστάρδα

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1/2 φλιτζ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τον ξιφία και στη συνέχεια, με ένα απορροφητικό χαρτί, στεγνώνουμε πολύ καλά το ψάρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ψάρι, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τον ξιφία σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ. Γυρίζουμε το ψάρι, ώστε το μείγμα να πάει παντού στο ψάρι.

Έπειτα, σκεπάζουμε το ταψί με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες περίπου.

Στη συνέχεια, ψήνουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά γυρίζοντας μόνο μία φορά το ψάρι, ώστε να ψηθεί καλά και από τις δύο μεριές.

Σερβίρουμε τον ξιφία με τη σάλτσα του.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή