Κέικ καρότου

Κέικ καρότου
5 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Γρήγορο, απλό και νοστιμότατο!

Υλικά:

• 250 γραμ. καρότα τριμμένα

• 200 γραμ. βούτυρο

• 250 γραμ. ζάχαρη

• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 4 αβγά

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1 βανίλια

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τα καρότα και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι.

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή