Κέικ καρότου
Υλικά:
• 250 γραμ. καρότα τριμμένα
• 200 γραμ. βούτυρο
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 4 αβγά
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1 βανίλια
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τα καρότα και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!