Στραπατσάδα (ντομάτες με αβγά)

Στραπατσάδα (ντομάτες με αβγά)
1 Ιουλίου 2024, 07:00
A+ A-
Το αγαπημένο φαγάκι στην πιο απλή εκδοχή του!

Υλικά:

• 6 μεγάλες, ώριμες ντομάτες

• 6 αβγά

• 1/2 κ.σ. πελτές

• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 1/2 κ.γ. ζάχαρη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

• φέτα

• φρέσκος βασιλικός

• φρυγανισμένες φέτες ψωμιού

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ σοτάροντας για 3-4 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά στο τηγάνι.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά και συνέχεια.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμα.

Προαιρετικά, σερβίρουμε τη στραπατσάδα με φέτα, λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και φρυγανισμένο ψωμί.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή