ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ατέλειωτη συζήτηση για τη μονάδα βιοαερίου στον Βατώντα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ατέλειωτη συζήτηση για τη μονάδα βιοαερίου στον Βατώντα
28 Ιουνίου 2024, 10:34
A+ A-
Ο δήμος προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ατέλειωτη συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου στον Βατώντα. 

Η συνεδρίαση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου στο δημαρχείο της παραλίας και ήταν παρόντες πολλοί κάτοικοι της περιοχής. 

Οι εξηγήσεις που έδωσε η εταιρεία σχετικά με την πιθανή ρύπανση από τη λειτουργία της μονάδας δεν έπεισαν ούτε τους κατοίκους ούτε τους δημοτικούς συμβούλους. 

Αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφραστεί η αντίθεση του συμβουλίου στην εγκατάσταση της μονάδας και η προσφυγή του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την άδεια. 

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν αρκετά ακόμη θέματα, όπως αυτό των λαϊκών αγορών, οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του δήμου και άλλα. 

 

Επιστροφή